Tennisprioritering!

Reading Time: 3 minutes

Hejsan! Idag är det lördag den 16:e mars och jag känner mig helt återställd från maran och den tuffa träningen vi haft efteråt och fram till nu. Jag har en känsla av att jag är lätt och pigg i kroppen och att orken är på topp igen, efter nästan tre hela månader, äntligen!! Har denna vecka spelat en tennisturnering och just i denna stund sitter jag och kollar på Jeppe som spelar match i samma turnering, fast för herrar såklart.

I måndags började alltså en tennistävling i Castellon (3 h bort med bil) och jag spelade då första omgången i tävlingen. Tyvär blev det förlust efter en tight match som höll på i 2 h och 30 min. Riktigt surt och tråkigt med tanke på de små marginalerna som skilde. Match betyder ju allt, det är det som är kul med tennis och det känns alltid så sjukt tungt med förlust, som det såklart ska vara om man håller på med en idrott. Men nu är det bara hem och på’t igen efter att Jeppe är klar med tävlingen.

Under tävlingen har vi bott i en lägenhet i Valencia som vi fått lånat av hemmaklubbens ägare Fernando. En lyxig lägenhet med utsikt över Levante UDs fotbollsarena. Bild över utsikten ser ni här nedanför. Vi fick pendla varje dag till tävlingen då Valencia ligger en och en halv timme bort från Castellon. Men vi valde hellre att pendla fram och tillbaka än att bo i bilen som vi annars brukar göra under tävlingar. 

Utsikt från balkongen mitt under en match 😀

Den här veckan och några veckor framåt kommer se rätt lika ut. Det blir en träningsperiod med mycket tennis, fys och löpning för att vara i bra form när jag och jeppe sedan ska åka och tävla flera veckor i rad i april. Som det ser ut nu så har jag inga lopp inplanerade på ett tag framöver, förutom i början av augusti då jag och Thomas förhoppningsvis ska springa ett ultramaraton. Men det är ett bra tag kvar dit. 🙂 Det har varit hyfsat mycket löpning den senaste tiden inför maran så nu är det mer fokus på tennisen. Såklart att jag vill göra båda hela tiden och jag önskar att jag kunde springa fler lopp än vad jag har gjort men det är svårt att hinna med allt när båda två kräver mycket tid och fokus. Prioritering nummer 1 är ju tennisen eftersom att jag är en tennisspelare på heltid och min tid är ”inne” nu. Men det bästa med löpning är att man kan springa lopp tills man egentligen ska ner till graven, det finns ingen tid som är begränsad. Jag kommer kunna ta upp löpningen när jag vill, hur gammal jag än är!! 😀Några bilder från träningarna under veckan:)
Hiking med viktväst och en fin utsikt från toppen!!

Nästa vecka hoppas jag på att jag har lite mer att bjuda på och förhoppningsvis har det hänt lite mer. Ni får ha en fortsatt trevlig helg med mer aktivitet och löpning, trots det slaskiga vädret i Sverige, håll ut!!! Jag avslutar med ett quote som ligger mig varmt om hjärtat:

“You don’t stop running because you get old, you get old because you stop running”