Post maraton!

Reading Time: 3 minutes

 Idag är det onsdag den 6:e mars och det har gått två och en halv vecka sedan maratonet. Det har även gått två veckor sedan vi hördes sist. Tog det lugnt i två hela dagar efter maratonet och började spela tennis redan dag tre. Från att ha känt mig helt förstörd efter loppet och tänkt att det skulle ta minst två veckor att komma tillbaka igen, till att stå på tennisbanan tre dagar efter och känna sig hyfsat fräsch, var kanske inte helt optimalt. 

Såhär i efterhand känner jag att det kanske hade varit smartare att vila ytligare några dagar efter loppet. Just för att låta kroppen återställa sig helt och vara någorlunda fräsch innan jag satte igång. Vad Thomas har berättat är att det i alla fall tar minst en vecka innan kroppen har återhämtat sig helt. Men för mig som är van att träna flera timmar om dagen så känns två hela dagar utan någon som helst aktivitet väldigt segt. Jag blev direkt väldigt ivrig och ville börja träna alldeles för snabbt, trots att jag visste att det vore bättre att vila och att inte stressa. Jag borde ha lärt mig vid det här laget då jag gjorde exakt samma misstag efter mitt första halvmaraton och bara tog en vilodag innan jag stod på tennisbanan igen. Vilket resulterade till att jag efter två dagar nästan gick in i väggen under en tennisträning och låg liggandes hemma i flera dagar. Ett helt maraton som är dubbelt så långt och kanske fem gånger jobbigare på alla sätt, borde jag ha förstått att i alla fall en veckas vila vore bra. Men min träningshjärna tog över och jag ville klättra på väggarna för att jag inte hade någon träning inplanerad. 

Efter de två vilodagarna började vi successivt öka träningstimmarna för varje dag. Började med 1 h tennis dag 1 och 2 och sedan var vi nästan igång på det vanliga schemat som består av 2-4 h tennis plus ett fyspass om dagen. Jag tränade på bra i ungefär 6 dagar i sträck innan jag var tvungen att ta ytligare 1 vilodag då jag inte hade nånting kvar. Såklart blev jag sjuk direkt när jag vilade och lät kroppen slappna av… Förmodligen sprang jag maratonet med nån bakterie i kroppen som gjorde att sjukdomen bröt ut när jag väl tog det lugnt. 

Innan ett gott gympass!:)

Det har varit otroligt segt att komma tillbaka och känna sig stark efter så mycket sjukdomar detta året. Känns som att jag varit småsjuk nästan varenda dag ända sedan jag kom tillbaka till Spanien efter två veckors ledighet i Sverige över jul och nyår. Motivationen har inte varit på topp alla dagar och frustrationen över att inte kunna träna för fullt är ett faktum. 

Det som händer härnäst är iallafall en tennisturnering i Castellon (3 h från oss med bil) som börjar nu på söndag. Den här veckan blir det att förbereda sig inför den så gott det går med mer tennis och lite mindre löpning och fys. De veckor som jag har tennistävling eller lopp känns alltid lite speciella och extra roliga. Jag älskar att tävla och blir så peppad av tanken på att snart få spela match. Allt blir lite lättare, fysen känns lättare, löpningen känns lättare och tennisträningarna känns lättare. Det är bara win win när det är tävlingar som står på schemat. Hörs igen efter nästa tävling!!

Vattenpaus under tennisträningen:)
In action!!