Förkylning börjar bli en vardag!

Reading Time: 4 minutes

Förra veckan skrev jag om en tennistävling som jag och Jeppe spelade i Castellon. Efter tävlingen kände jag mig helt frisk från förkylning och hosta och jag tänkte ”Yes, äntligen fri!”, men icke. Bara några dagar senare så kände jag mig täppt i näsan och nu är jag dunderförkyld, igen. Vad är grejen?? Har aldrig varit med om att en förkylning varat så länge förut, eller att bli sjuk flera gånger på raken. Känns som att jag tjatat om det här i nästan varje inlägg… Det värsta är väl egentligen inte själva förkylningen, det är att inte kunna träna fullt ut. Har fått avbryta flera träningar under det här året på grund av känningar i  halsen och i bröstet…

Nu från det ena till det andra. Den här veckan har varit som vilken annan träningsvecka som helst, mycket tennis, fys och löpning. Jag och Thomas har även planerat vilka tävlingar jag ska spela under hela sommaren och det kommer bli ”sommartourer” från mitten av maj till andra veckan i augusti. För er som inte vet vad sommartourer är så är det elittävlingar i Sverige som går varje vecka där man spelar om prispengar. Prispengarna ligger från 10 000-20 000 kr  (beroende på vilken kategori tävlingen har) och delas upp till ettan, tvåan och treorna. Se bild nedan—>

Sommaren kommer alltså att bestå av endast sommartourer och det som återstår av planeringen är att lösa boende på bästa, billiga sätt. Det är en ekonomisk fråga och den svåraste biten såklart. Att planera tävlingar är lätt men när det kommer till ekonomin så krävs det att försöka lösa det så billigt som möjligt för att få det att gå runt med boende, resa, anmälningsavgifter och matkostnader. Förra året bodde jag, jeppe och Thomas i Jeppes van under hela sommaren, då jag och jeppe låg i bakre delen av bilen och Thomas låg i framsätet som en kringla. Som tur var så var det varmt förra sommaren så Thomas kunde dra ner fönsterrutan och sträcka ut benen genom fönstret under natten. Såhär i efterhand är det en rolig berättelse men just där och då var det långt ifrån kul. Vi har ju inte tennissveriges bästa budget så det gäller att vrida och vända på varenda krona. 

Det som händer nu innan sommaren är att jag ska försöka åka till Tunisien nån gång under april på 4 future-tävlingar (lägsta proffnivån) där det är 15 000 dollar i prispengar. Det kanske låter mycket men dessa prispengar delas upp till varje spelare som är med i lottningen, förutom i kvalet, och därför blir det inte alls mycket kvar. Vinnaren kanske får runt 1500 dollar och de prispengarna går åt att betala flyg, hotell, transport och anmälningsavgift. På den nivån går man inte direkt plus på att vinna en hel tävling mer än att man bara går runt på det. Ska du tjäna pengar, utöver levnadskostnader som tennisspelare krävs det att ligga runt 200 i världen och uppåt. Såklart är vägen dit extremt lång och kräver otroligt mycket matcher, tävlingar och erfarenheter. 

Lite från ett styrkepass… Komplex styrkeövning med skivstång!

Draken!
Utfallssteg!
Rodd!
Liggande rotationer med tennisboll!

Nu gäller det bara att hålla huvudet högt och att inte låta en förkylning dra ner mig och stoppa den flitiga träningen jag haft i några veckor. Jag ser istället väldigt mycket fram emot det som komma skall och det känns skönt att ha ett preliminärt schema fixat fram till augusti med massor av turneringar. Nu laddar jag inför Tunisien och sen är det nästan sommar. Tiden går fort och det är inget nytt, nästan lite för fort tycker jag. Vi höres nästa vecka igen, ha det bäst!!