10 anledningar till att du ska springa tidigt på morgonen

Reading Time: 2 minutes

1. Missa inga pass

Det är mycket större risk att du hoppar över ett pass om du ska gå ut och springa när du kommer hem på eftermiddagen/kvällen och ska laga mat/diska, hjälpa barnen med läxor och se till att de kommer i säng mm, om du redan har gjort passet på morgonen så kan du slappna av på kvällen.

2. Inget som stör

På morgonen är det verkligen ingenting som stör. Det är bara du som är vaken och är du uppe riktigt tidigt finns det ingenting bra att se på TV. Bara att ge sig ut alltså.

3. Momentum

Du kommer igång så bra inför resten av dagen när du har fått igång ett bra momentum genom att ta en löprunda. Nu ligger hela världen framför dina fötter, kom ihåg: ”Early bird gets the worm!”

4. Perspektiv

Vissa människor kan inte springa, vissa har inte ens dricksvatten. Du får vara ute och springa på morgonen, känna endorfinerna spruta genom öronen och få en bra start på dagen och när du är klar kan du dessutom dricka precis hur mycket vatten du vill!

5. Löpning är (nästan) gratis

Ok, du behöver ett par skor, men utöver det är det gratis att springa. Bor du nära en stor yta gräs eller en strand behöver du inte ens skor. Vilken annan träning är så billig?

6. Du kan springa var du än är

Ta med dig skorna i väskan när du åker någonstans, var du än är kan du springa, bara att snöra på dig skorna och dra iväg, spelar ingen roll om hotellets gym inte har öppnat ännu.

7. Planering

Under din morgonrunda kan du tänka igenom dagen, vad du har att göra och hur du ska göra det. När du kommer tillbaka efter rundan är dagens mål kristallklara. Kom ihåg vad Nalle Puh sa: ”Det är ingen idé att skynda sig om man inte vet var man är påväg, då vet man ändå inte när man är framme”.

8. Du har hela staden för dig själv

När du springer riktigt tidigt på morgonen har du mer eller mindre staden för dig själv. Om du träffar någon så är det sannolikt en annan löpare, när ni får ögonkontakt och nickar till varandra så vet ni båda att ni är två av de personer i staden som har börjat dagen allra bäst.

9. Tävling

De människor som har uppnått någonting stort, vare sig de är skådespelare, idrottare, politiker eller någonting annat, pushar sig sig själva hela tiden. Att ge sig ut tidigt på morgonen är ingen tävling i sig, men det kommer att kännas som en liten vinst, om inte annat när du är klar. Hört talas om någon som har ångrat att de tog den där morgonrundan och borde ha stannat kvar i snoozeträsket istället?

10. Självkänsla

Den där härliga känslan, inte bara för att du efter morgonens löptur och en dusch känner dig så pigg och fräsch, utan också för att du är en vältränad person som springer på morgnarna är svårslagen! Med den känslan i bagaget håller du lättare en vinnande mentalitet under dagen.